CONSELLS PER A LA COCCIÓ DE LA MONGETA

- EL REMULL -

  • És imprescindible un remull previ d'aproximadament 12 hores amb aigua depurada freda. D'aquesta manera aconseguirem que s'hidratin uniformement i que la cocció sigui més homogènia i adequada.
  • Es cobriran aproximadament amb tres porcions d'aigua per cada porció de llegum. S'ha de tenir en compte que la mongeta creix de mida al hidratar-la i així aconseguirem que no s'eixuguin durant la nit. No hi afegirem res més: ni sal, ni bicarbonat...
  • Tradicionalment sempre s'aconsellava tirar l'aigua amb la qual s'han remullat les mongetes i posar-ne de nova per a la cocció. Avui en dia se sap que en el procés de remull, alguns minerals i propietats de la mongeta es perden en aquesta aigua.

- LA COCCIÓ -

  • Una primera puntualització és que els temps de cocció recomanats són sempre orientatius i tenen moltes variables. Per exemple, la duresa de l'aigua, el tipus de foc, la cassola o olla utilitzada... Sempre és millor quedar-se curt de temps i perllongar una mica més la cocció si fora necessari. Si ens passem, ja no hi ha solució.
  • La clau de la cocció és el foc lent. Si pot ser en cassola tradicional, millor. Posem aigua a la cassola, un grapat de sal i es posen a un foc baix. S'ha d'evitar que l'aigua bulli de manera agressiva, per tal de que la pell no es separi de la mongeta.
  • Quan el bull arrenca, observarem que a la capa superior es forma una espècie de bromera. S'haurà de treure amb una cullera a mesura que es vagi formant.
  • S'afegeix la condimentació al gust (llorer, ceba, all, espècies, etc...)
  • Deixem coure a foc lent. Sense remenar el contingut, millor sacsejar la cassola.

Les receptes dels xefs catalans

NANDU JUBANY - ESTRELLA MICHELIN

MARC RIBAS - CUINER I PRESENTADOR TV3

Product added to wishlist
Product added to compare.

Aquest lloc pot utilitzar algunes galetes (cookies) per millorar la teva experiència de navegació. Si us plau, abans de continuar la navegació et recomanem que llegeixis la nostra política de galetes.