Mongeta del Ganxet - 1Kg

Mongeta_Ganxet_1
1 Reviews
11,25 €

(11,25 € Per Kg)

Impostos inclosos

LA MONGETA DEL GANXET

La mongeta del ganxet és una varietat de mongeta local produïda i seleccionada pels agricultors i agricultores des de fa més de 150 anys. Les nostres generacions passades ja la cultivaven cap a l'any 1900 i nosaltres en seguim la tradició. Per tant, aquesta llegum ha estat ben present amb nosaltres durant tota la vida.

BENEFICIS SALUT

  • Disminueixen el colesterol

  • Disminueixen els triglicèrids

  • Disminueixen el risc de desenvolupar certs tipus càncers

  • Promou la salut cardiovascular

VALOR NUTRICIONAL

  • Contingut en fibra, vitamines, proteïnes, hidrats de carboni...

  • No aporten sal, greixos saturats, ni sucres...

  • Prioritaris en les piràmides alimentàries

Beneficis per a la salut

La composició nutricional de la mongeta explica, en gran part, els beneficis múltiples per a la salut que s’associen al seu consum habitual. L’elevat contingut en fibra que tenen proporciona sensació de sacietat i facilita el trànsit intestinal. Els estudis arriben a la conclusió que la ingesta habitual de mongetes disminueix el colesterol, els triglicèrids, alguns tipus de càncer i promou la salut cardiovascular.

Valor nutricional

Pel que fa a la composició nutricional, els llegums (i les mongetes en particular) destaquen tant pels nutrients beneficiosos que contenen (fibra, vitamines, minerals, antioxidants, proteïnes, hidrats de carboni), com pel fet de no aportar (o d’aportar-los en molt petites quantitats) aquells nutrients que es recomana limitar (sal, greixos saturats i sucres).

A les guies alimentàries, els llegums ocupen sempre llocs prioritaris/preferents. Per exemple, a la guia Petits canvis per menjar millor, és un dels 4 aliments i conductes a potenciar, situat a la columna de "més". A la piràmide de l'alimentació saludable, els llegums estan representats tant a la base, en el grup d’aliments farinacis (amb el pa, la pasta, l’arròs i la patata), com en el grup d’aliments de consum setmanal (amb les carns, els peixos i els ous). Això es deu al fet que són aliments rics en hidrats de carboni, com els farinacis, i també rics en proteïnes, com els proteics.

Per la seva riquesa en proteïnes, són uns substituts ideals de les carns, de les quals, al nostre entorn, se’n fa un consum excessiu. Per exemple, 100 grams de mongetes del ganxet contenen 24 grams de proteïnes, mentre que 100 grams de filet de vedella o de pit de pollastre, n’aporten 20 grams.

Encara que la majoria dels llegums són pobres en l’aminoàcid essencial metionina, aquesta falta no suposa cap problema en el context d’una alimentació equilibrada, ja que és compensada per altres aliments que contenen metionina en més proporció.

Així doncs, no és necessari, des del punt de vista nutricional, la mescla de llegums i farinacis (llenties amb arròs o cigrons amb fideus, per exemple) en un mateix àpat, ja que la complementació d’aminoàcids es dona al llarg del dia.

Cal recordar, a més, que els llegums són aliments molt complets, nutricionalment. Això vol dir que, sovint, les preparacions a base de llegums poden ser excel·lents plats únics o segons plats (acompanyats d’amanides, sopes, cremes, fruita fresca, etc.), i són també la font de proteïnes més econòmica que podem trobar.

Els llegums no contenen gluten, per la qual cosa són un aliment apte per a les persones amb malaltia celíaca. Per la seva composició molt rica en fibra, són també un gran aliment per a persones amb diabetis i amb accés de pes.

Conservació

Les mongetes no deixen de ser llegums secs. Com tots els llegums secs són aliments poc peribles, ja que contenen una proporció molt baixa d’aigua. Per això, es poden conservar durant un temps llarg sense que es facin malbé. Si es conserven en bones condicions, és a dir, en un lloc fresc, sec, sense humitat i protegit de la llum directa i dels insectes (en un recipient amb tancament hermètic), poden guardar-se fins a un any. De totes maneres, si es volen emmagatzemar durant un llarg període de temps, nosaltres recomanem congelar-les abans.

Les condicions de conservació dependran de la presentació amb la qual s’adquireixin els llegums. Quan es compren a granel, s’han d’escollir els grans nets, sans, sencers i de mides i colors uniformes, per tal de facilitar-ne la cocció. Les mongetes seques han de tenir la pell llisa, fina, brillant i sense arrugues. En el cas de les mongetes seques, és millor que no passi més d’un any entre la recol·lecció i el consum, perquè amb el temps perden qualitat i es tornen més dures.

Un cop s’han cuinat, les mongetes es poden conservar 2-3 dies a la nevera en una carmanyola o en un recipient hermètic. Si es congelen, es poden conservar durant molts mesos. De fet, cuinar 1 kg de mongetes i congelar-los en bosses o recipients petits és una bona estratègia per garantir la disponibilitat de llegums i evitar, al mateix temps, que es facin malbé i s’hagin de llençar.

Pes
1 Kg
Envàs
Bosseta de Plàstic amb lligam de cinta catalana
1 Reviews

Brutals!
Sensacionals. No he menjat mai unes mongetes del ganxet com aquestes. Textura, cremositat, suavitat... Brutals!
on

Clients que han vist aquest producte també han adquirit:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Aquest lloc pot utilitzar algunes galetes (cookies) per millorar la teva experiència de navegació. Si us plau, abans de continuar la navegació et recomanem que llegeixis la nostra política de galetes.